Sommerlejr 2003

I år var det Helsingør Ungdomsskole, der dannede den nærmes perfekte ramme om sommerlejren hvor 70 forventningsfulde elever var mødt op. Ungdomsskolen ligger lige op til skoven, mindre end 300 meter derfra er der et stort idrætsanlæg med masser af grønne fodboldbaner. Stranden ligger omkring 1½ kilometer væk, så beliggenheden kan næsten ikke være bedre.
Indkvarteringen startede fredag den 27. juni kl. 13. Vi blev indkvarteret i nogle klasseværelser; børn og voksne sammen, dog havde pigerne og kvinderne deres eget klasseværelse/sovesal.

 

Ungdomsskolens gymnastik sal var pt. omdannet til DOJO – og dér skulle vi alle mødes kl.14.00 i Gi og løbesko! Det var tid til at se på de smukke omgivelser – hvilket betød en herlig løbetur i strålende solskin. Turen gik til LO-Skolen hvor der var en dejlig udsigt til Sverige, vi trænede i hold med forskellige teknikker på de omkringliggende græsplaner. Efter en lille halvtimes tid samledes vi alle igen – denne gang for at holde konkurrence i SUMO-brydning – i to kategorier – en for børnene og en for voksne. Også i SUMO-brydning er det ikke altid styrken, der er afgørende, men også i høj grad teknikken!
Herefter gik turen i løb tilbage til CAMPEN, for de voksnes vedkommende kun afbrudt af små ”gaveboder” – det blev vel til omkring 70 armbøjninger inden vi nåede hjem.

Efter lidt forfriskninger – frugt og saftevand – var det blevet tid til fællestræning i DOJOen. Træningen var opdelt i bæltegrader; Sensei Kim, Jørn og Henrik O.  stod for træningen for 8.-6. kyu, mens 5.-4. kyu blev trænet af Sensei Henrik T. og Michael A. og endelig tog Sensei Michael S. og Daniel sig kærligt af 3.-1. kyu. Efter fællestræning var det blevet tid til aftensmad. 

Dagens menu var pastasalat og skinke. Efter aftensmaden var der filmfremvisning på storskærm. Her blev blandt andet vist klip fra diverse mesterskaber i Japan, men ikke mindst blev der vist video fra Shin-Go-Ryu Open 2003, hvor flere af deltagerne fra sommerlejren var filmet i aktion! Under filmfremvisningen blev der serveret slik og sodavand. Der skulle jo også hygges. Der var for øvrigt både billard og masser af spil i ”cafeen”, hvor filmene blev vist. Disse faciliteter blev flittigt benyttet af især de yngre deltagere i de korte pauser.

 

Men det var ikke slut endnu! Efter filmfremvisningen ca. kl. 22.00 var det blevet tid til fællestræning igen i DOJOen, som blev ledet af Michael Krogh. Efter cirka en times træning blev børnene sendt til omklædning, for nu var det blevet tid til en times hård træning for ”Eliteholdet” (som bestod af højere graduerede unge og alle de voksne).  Efter at være blevet kørt godt igennem i en times tid, var det blevet over midnat – og nu var ”Eliteholdet” også klar til slutte for dag 1. Det lå jo også i baghovedet på de fleste, at lørdag morgen ville starte med en times løbetur! 

Lørdag den 28/6-03 

6.45 Morgenvækning af Sensei Sami med der tilhørende videokamera og en indbydelse til morgenløb. Elite 1 blev sendt først af sted og løb en times tid. Elite 2 + børn løb ned til de nærliggende fodboldbaner og trænede forskellige selvforsvars teknikker.

 

Kl. 8.00 stod morgenmaden klar og efter et godt måltid mad ventede der de voksne en overraskelse: klatrevæggen med ufattelige svære samt lodrette stigninger. Sikkerheden var i top og arrangørerne havde hyret professionelle instruktører til at guide alle igennem udfordringen. Mange gjorde forsøget og trods besværet nåede nogle få hårde drenge samt en enkelt sej pige toppen på den svære rute. Børnene havde wuko træning med Shian Lasse og Sensei Paul indtil de fik fornøjelsen af klatrevæggen.

 

Inden frokosten kl. 12.00 trænede Shian Lasse intensiv kata med alle voksne. Da det så var lykkedes 70 mennesker at fortære 7 rugbrød med der tilhørende pålæg mm. havde 1 kyu og sortbælterne Shian Lasses fulde opmærksomhed, mens den 6 dobbelte Danmarks mester Dennis Troelsen viste alle andre nogle finesser til brug i frikamp og stævner mm. Der blev trænet slag, spark, parader osv

 

Da alle havde spist frugt kl. 16 sluttede 1 kyu og sortbælter sig til Dennis og Michael K. til lidt frikamp mens børnene fik sig et velfortjent hvil.

Da det fysiske var overstået fik vi alle en lektion om sund kost og drikkevaner... ingen turde fortælle Dennis om alt det junk vi havde hældt i hovedet fredag aften under filmfremvisningen – sodavand – slik – chips osv. Til gengæld var det et sundt og energirigtigt aftensmåltid som gr. 4 havde dækket op til men Dennis skulle jo også spise med...     

Efter aftensmaden var der en kort hvilepause til kl. 20.45 hvor samtlige deltagere skulle op til engang Udstrækning og efterfølgende massage to og to, dirigeret af Michael Andersen.
Vi startede med en grundig udstrækning af hele kroppen, hvor denne udstrækning gik langsomt over i massage hvor vi to og to masserede hinanden. Til sidst sluttede vi med afslapning / meditation, og hvis denne afslapning havde fortsat få øjeblikke længere, ville hele holdet sandsynligvis være faldet i dyb søvn på stedet...

 

Kl. 21.30 og godt 1½ time frem var der arrangeret opgave med efterfølgende konkurrence. Samtlige blev opdelt i de otte hold skulle vi bygge et udstyr der kunne skyde, slynge eller kaste et råt æg længst muligt.

Materialerne bambuspinde; snor; elastikker og et lille stykke stof blev udleveret til hver af grupperne og den færdige maskine skulle stå færdig 22.05. Resultaterne var også meget forskellige. Både komplicerede og simple udstyr var blevet fremstillet. Den hårde dom kom i løbet af den efterfølgende, meget spændende og underholdende konkurrence.

Hold 7 vandt – tillykke med sejren!

Efter konkurrence var der tid til hygge og afslapning med dertilhørende socialsamvær hvor den enkelte kunne bestemme hvad man havde lyst til. Nogle hoppede i soveposen og andre kravlede op på første sal hvor der blandt andet blev vist film med kampscener fra Japan Open med dertilhørende sukker opfyldning som bestod af lidt slik, snack og sodavand så depoterne var klar til kommende træning.

Søndag d. 29/6-03

Efter to dages hård og intens træning er det paradis at få lov til at ligge i sin varme og behagelige sovepose. Men instruktørerne ville det anderledes.

Midt om natten kl. 02.00 blev dørene pludselig sparket op og lyset tændt. To minutter efter stod vi i salen i vores i forvejen våde gi noget klatøjede hvor Sensei Sami tog imod med åbne arme. Straks blev vi sat i gang med at løbe rundt i salen, hvorefter der blev fyret op for musikanlægget.  

Minutterne føles som timer når det eneste man tænker på er hvornår man for lov til at slippe så man igen kan krybe ned i soveposen – dette skete gradvist for de hold vi var delt ind i forbindelse med forskellige konkurrencer. Det var hårdt men også sjovt.

Kl. 04.30 fik de sidste lov til at gå i ro og inden da fortalte Sami at morgentræning var aflyst klokken syv så vi derfor kunne sove helt til klokken 9.00 – men her viste eleverne virkelig, hvilket stof Shin-Go-Ryu karateka’er er lavet af.

Klokken halv otte stod alle elever op under kommando af Morten fra Helsingør, hvorefter vi alle i samlet flok listede ind til instruktørerne og råbte: ”MORGENTRÆNING!!!” og meddelte dem, at de om to minutter skulle stå i gi inde i dojoen. Da de kom ind blev der – lidt tidligt i forløbet – takket for en god og lærerig weekend, hvorved HVER enkelt elev på lejren havde en ”gave”. Tres armbøjninger (én for hver elev) senere, bukkede vi af med et stort og rungende OSU! for derefter at gå ud og gøre klar til morgenmaden…

 

Efter morgenmaden var det endelig blevet tid til kamptræning!! Der blev lagt ud med teknisk træning hvor der primært blev lagt vægt på overblik. Derefter fortsatte vi med noget jiuy-kumite, frikamp. Her kom der virkelig sved på panden, hvor der var rig mulighed for at afprøve de nyligt lærte teknikker. 

Efter frokost påbegyndte vi oprydningen af skolen, hvor holdene hver især tog en del af slæbet. Da dette var overstået, samledes vi inde i salen, hvor der blev uddelt præmier til de elever, som havde gjort sig ekstra bemærkede på lejren. Efter uddeling holdte Sami en afskedstale hvor lejren blev opsummeret ( der var trods alt sket meget på de dage ). Til sidst blev der takket af for denne gang og vi åndede alle lettet op.

 Endelig sommerferie!!

Bestyrelserne fra de forskellige afdelinger takker Michael og Sami for en utrolig vellykket lejr – stort ros til dem – flot gået.

 
Slut.