Budotræf 6 november 2004

En nybegynders indtryk af et Budotræf v. Jørgen Johansen 46 år!!

Min søn på 11 år startede i September i år, jeg trængte til motion, så jeg startede også. 
Under træningen i Oktober, blev vi så introduceret til at man kunne tilmelde sig et Budotræf i November. Det gjorde jeg så, med forventningen om at det kunne være spændende at se eksperter i udøvelse af deres kunst.
Som eneste hvide bælte med høj alder var jeg måske en smule skeptisk, men den skepsis blev til fulde gjort til skamme.

Alle deltagere fra sortbælter til lavere graduerede, blev opdelt i tre grupper der over 6 timer, gennemgik 4 træningssessions med hver sin Instruktør indenfor hver sin stilart.
I vores gruppe af hvide til gule bælter, fik vi først en træning af en særdeles kompetent instruktør indenfor sparketeknikker. Han viste hvordan kroppens fremadgående cirkelbevægelser kunne bruges til at få kraft i sparkene.

Dernæst kom Lasse 5. dan og gav os instruktion i en 2. dan Kata. For mig lignede bevægelserne nogle rolige Thai Chi bevægelser, men Lasse viste os dernæst, hvordan hver eneste bevægelse kunne bruges til at udbryde/pacificere/nedlægge en modstander.
Jeg var imponeret, og kunne se at der er et formål med at træne i Katas.

Efter frokost skulle vi møde Claus K. Pedersen, der viste os om aktion-reaktion`s principper. For mig var det utroligt at se hvor hurtigt man kunne afværge/slå en overfaldsmand blot ved at udnytte de frie punkter på kroppen ved en afværge-situation i den virkelige verden.

Sidst men ikke mindst, fik vi træning i arm og ben låseteknikker af Karl Otto Knudsen, som er ekspert indenfor Vale Tudo. Ingen berøringsangst her! Vi, Dan og jeg, blev brugt som instruktionsprøveklude, med ømme arme og lår til følge. Det gav sved på panden, men var utroligt lærerigt.
Budotræf, ja tak, jeg er klar til næste gang.
Det var et rigtig godt arrangement.

Med venlig hilsen
Jørgen Johansen, Nybegynder.


Undervisning

Træning

Sjov

Eftertænksomhed


og mere træning